In de voetsporen van de Hobbits

Nieuw-Zeeland wordt niet voor niets ´Home of Middle-Earth´ genoemd. De populaire filmreeks The Lord of The Rings is in zijn geheel in Nieuw-Zeeland opgenomen, later gevolgd door The Hobbit. Mede door deze films van regisseur Peter Jackson heeft Nieuw-Zeeland een flinke boost in populariteit gekregen. Wie de films gezien heeft, kent de eindeloze, prachtige en vaak ruwe landschappen: van groene heuvels tot besneeuwde bergtoppen. Daar is geen photoshop aan te pas gekomen. Het landschap is echt zo magisch, en alleen al daarom is Nieuw-Zeeland de moeite waard om te bezoeken.

Maar wat zie je concreet van de films terug in Nieuw-Zeeland?
Zoals gezegd creëert het landschap natuurlijk al de juiste setting voor de films en zie je tijdens je roadtrip overal al goed de sfeer van de film. Maar er waren een aantal plekjes die voor mij eruit sprongen…

Hobbiton – Waikato regio

Hobbiton, het dorpje waar Frodo en Bilbo leven, werd in zijn geheel als set gebouwd op een gigantische boerderij in de Waikato regio op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Toen het filmen van The Lord of the Rings erop zat, werd de set afgebroken en werd het stuk land weer gebruikt voor boerderijdoeleinden. Toen Peter Jackson voor het filmen van The Hobbit weer aanklopte bij de landeigenaren, stelden zij voor om de set permanent te bouwen, zodat het achteraf gebruikt kon worden als attractie. En zo geschiedde. Hobbiton bestaat nog steeds, compleet in originele staat en je kunt er naartoe!

Hobbiton New Zealand
Alles is met zoveel overtuiging en oog voor detail gemaakt. Echt wauw!

Je kunt een begeleide tour boeken en krijgt heel veel inside information over de films, de locatie & cast en sluit dan af met een biertje in The Green Dragon. Niet slecht!
En eerlijk is eerlijk, het was een fantastische ervaring! Je waant je echt in the Shire en verwacht Bilbo of Frodo ieder moment tegen het lijf te lopen. (Helaas, dat gebeurde niet ;-))

Een paar tips: trek goede schoenen aan, wees voorbereid op drukte en alle weersomstandigheden en vergeet je camera niet! En oja, je hoeft echt geen hardcore fan te zijn om dit leuk te vinden 🙂

Weta Cave – Wellington

Alle kostuums, attributen en maskers uit de films zijn gemaakt door het bedrijf Weta Workshop. Weta Workshop heeft een shop waar je producten van de films kunt kopen. Deze shop, inclusief mini museum met een hoop props uit de films, ligt in Wellington en kun je zeker bezoeken. De gigantische trol bij de ingang geeft al aan dat je aan het juiste adres bent!
Daarnaast biedt Weta verschillende tours aan om je een kijkje te geven in het proces van het filmen van The Lord of the Rings.

Mount Doom – Tongariro National Park

Mount Doom is de vulkaan in Mordor waar Frodo op het einde van de filmreeks de ring in moet vernietigen. Deze scenes in Mordor zijn opgenomen in het Tongariro National Park. Dit National Park ligt op het Noordereiland, vlakbij Lake Taupo. Mount Ngauruhoe was Peter Jackson’s inspiratiebron voor Mount Doom. Deze berg is ook te beklimmen via de Tongariro Alpine Crossing, een erg uitdagende one-day hike.

Tongariro National Park
Mooie uitzichten tijdens de hike in het Tongariro National Park

Pass of Caradhras – Mount Aspiring National Park

Vlakbij het Mount Aspiring National Park werden de scènes opgenomen waarbij het reisgezelschap de besneeuwde berg beklimt (Pass of Caradhras). Wanneer je de Alpen op het Zuidereiland ziet en passeert, krijg je adembenemende uitzichten die je meteen in de juiste sferen brengen!

Escape of the Dwarfs – Aratiatia Rapids

Tot slot een gave scène van de filmreeks van The Hobbit. Het gaat om een scène waar de dwergen ontsnappen uit het Elvenrijk, en in vaten terechtkomen in de rivier. Deze scenes zijn opgenomen bij de Aratiatia Rapids, een grote dam die een paar keer per dag opengaat en er veel watergeweld losbarst. Locatie: Vlakbij Lake Taupo, Noordereiland.

Aratiatia Falls New Zealand
Iedere 2 uur wordt de dam opengezet en stormt het water naar beneden

Dat waren mijn favoriete ´Lord of the Rings´ plekken in Nieuw-Zeeland.
Ben je ook wel eens in Nieuw-Zeeland geweest en heb je nog andere gave plekken gezien die iets te maken hebben met deze filmreeks? Laat het weten in een reactie!

Een gedachte over “In de voetsporen van de Hobbits

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: