Roadtrip in het buitenland

Ideaal vind ik het: een eigen auto tot mijn beschikking hebben. Niet alleen thuis, ook tijdens het reizen. De vrijheid om te doen en laten wat je wilt, eigen keuzes maken en spontaan eropuit gaan, heerlijk!

Je kunt natuurlijk een roadtrip maken vanuit Nederland en naar je bestemming toe rijden. Maar voor de verdere bestemmingen kun je ook voor de fly-drive optie gaan: je vliegt naar je bestemming en haalt op de luchthaven je huurauto op. Geen gedoe met transfers, maar lekker je eigen vervoer hebben.

Omdat je bij een fly-drive met een aantal zaken rekening moet houden, deel ik hieronder graag 5 tips voor een roadtrip in het buitenland met je.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je bijvoorbeeld wilt dat de huurauto al op de luchthaven voor je klaarstaat, is het verstandig om deze al vooraf te reserveren. Meestal heb je hiervoor een creditcard nodig. Als je die nog niet hebt, zul je die nog even moeten aanvragen. Daarnaast heb je bij veel buitenlandse verhuurbedrijven een internationaal rijbewijs nodig, waarmee je aantoont dat je bevoegd bent om te rijden. Deze kun je aanvragen bij de ANWB.

De reisroute

Meestal weet je wel in grote lijnen welke route of welk gebied je wilt gaan verkennen. Het is dan ook niet verkeerd om je wat te verdiepen in je route. En geef toe: dat is ook al een deel van de voorpret.
Je kunt ervoor kiezen om een navigatie mee te nemen of te huren via het autoverhuurbedrijf. Maar je kunt ook lekker oldschool een wegenkaart kopen en met een markeerstift je route (grofweg) uitstippelen. Nostalgie!

wegenkaart

Ga je op de bonnefooi? Dan is de gratis app Maps.me erg handig. Met deze app kun je kaarten vooraf downloaden, en deze later heel gedetailleerd offline bekijken en gebruiken.

De huurauto

Ga je voor de optie van een fly-drive, dan zijn er wel een aantal dingen waar je aan moet denken. Controleer de huurauto altijd wanneer je deze ophaalt. Zijn er zichtbare krassen of deuken? Maak er een foto van of haal de medewerker erbij. Zo voorkom je dat je achteraf moet opdraaien voor andermans foutjes.

Neem ook de voorwaarden van de huurauto goed door. Wat zijn de afspraken rondom de borg? Welke verzekering heb je afgesloten? Op welke dag en tijdstip moet je de auto inleveren? Moet de auto volgetankt of leeg ingeleverd worden? Door vooraf genoeg vragen te stellen, voorkom je nare verrassingen achteraf!

Regels van de bestemming

Ook geen overbodige luxe: verdiep je in de verkeersregels van je bestemming. Zo kom je op veel bestemmingen toegestane snelheden in miles tegen in plaats van kilometers of moet je opeens links rijden. Dan is het natuurlijk wel handig als je daarop enigszins voorbereid bent 😉

speed-limit

Niet te veel plannen

Beperk je te rijden kilometers per dag, plan niet te veel in korte tijd en laat ruimte over voor spontaniteit. Klinkt eigenlijk heel logisch, maar ik benoem het toch maar even.

Je bent op avontuur in een ander land en komt ter plaatse zonder twijfel nog heel veel gave dingen tegen die je niet gepland had. Geef jezelf de ruimte en de mogelijkheid om ook deze dingen te beleven. Want die dingen blijken vaak de gaafste belevenissen te zijn!

Voor nu kan ik alleen maar zeggen: een fijne en veilige reis!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: