De volgende reisplannen

Ken je dat? Je bent nog niet terug en je bent de volgende reis alweer aan het plannen. Jep, that’s me. Soms tot ergernis van Ralf…

De waarheid is gewoon dat ik dan eigenlijk weer iets nieuws wil plannen om naar uit te kijken. Ik baal op zo’n moment dat de reis erop zit, en dan heb ik een nieuw vooruitzicht nodig. Een nieuw avontuur. Als ik het zo opschrijf klinkt het best erg. Maar ja, zo is het wel. En volgens mij ben ik niet de enige die dat heeft 😉

Begin dit jaar had ik dat gevoel wel heel erg. Tijdens de jaarwisseling en begin januari zaten we in Nieuw-Zeeland en tijdens de terugreis begon ik al te fantaseren over een mogelijke volgende reis. Want ja, daar heb je tijdens een vlucht van Christchurch naar Amsterdam via Dubai toch genoeg tijd voor.

Canada… of toch niet?

In eerste instantie stond Canada bij ons op de planning voor 2017. Mooi land, ruige natuur afgewisseld met mooie steden en uitermate geschikt voor een campertrip.

Campertrip Australia

Het lijkt ons geweldig om met een camper te gaan toeren

We informeerden over Canada en lieten ons oog vallen op het Westen. Vliegen naar Vancouver en vanaf daar een campertrip maken dwars door verschillende nationale parken. Het plan lag er snel genoeg, maar op de één of andere manier weerhield iets ons nog om definitief de vluchten te boeken.

Het omkeerpunt kwam op een zaterdagavond tijdens de aflevering van All You Need Is Love. Waar zo’n programma al niet goed voor is… Tijdens deze specifieke aflevering was charmeur Robert ten Brink met een aantal mensen op reis in Australië om daar op familiebezoek te gaan. Natuurlijk zie je tijdens zo’n aflevering ook heel veel sfeerbeelden van het land voorbij komen, en daar was het. We hadden zo’n Halleluja moment, een moment van herkenning, en wilden terug. Zo makkelijk ging dat.

Stap twee was eens oriënteren naar vluchten en camperhuur. Al met al vielen ons deze prijzen enorm mee. Het geheel is goedkoper dan Canada, wie had dat gedacht?
Nog even een lijstje maken met pro’s en con’s, maar het is al snel duidelijk: Wij gaan weer naar Australië! De vluchten en camperhuur zijn geboekt en we gaan het avontuur tegemoet! Ik kan niet wachten!

Andere plannen in 2017

Noorwegen
Omdat Ralf geregeld in Noorwegen zit voor zijn werk, ga ik hem daar dit voorjaar een paar daagjes opzoeken, met Pasen om precies te zijn. We zijn dan in Trondheim en omgeving en stiekem hoop ik dat ik daar het Noorderlicht ga zien! En Elanden… En sneeuw!

Trondheim Noorderlicht

Deze foto van Ralf en het Noorderlicht is genomen in Trondheim. Wauw!

Valencia
Een ander tripje hebben we in het najaar gepland. Afgelopen jaar heeft Ralf voor het eerst de halve marathon in Eindhoven gelopen. Daar hebben we destijds een weekendje van gemaakt, en omdat een bevriend koppel met ons meeging was het dubbele pret. Het hardlopen is de mannen zó goed bevallen dat ze tijdens dat weekendje hebben afgesproken om in 2017 ook een halve marathon gaan lopen.

Tuurlijk joh, de dames gaan weer mee om aan te moedigen, voor de gezelligheid 😉 Onze enige wens was om deze marathon dan op een iets zonnigere bestemming te lopen. En voilà, dit jaar wordt het de halve marathon van Valencia! En natuurlijk plakken we er een paar daagjes aan vast om te genieten van deze Spaanse stad, hopelijk met wat zonneschijn!

Tot zover mijn plannen. Heeft iemand nog leuke tips voor Trondheim of Valencia?
Laat gerust een reactie achter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: