De hoogtepunten van Tropical North Queensland

Het noorden van Queensland, Australië kenmerkt zich door het Great Barrier Reef, een heerlijk klimaat, héél veel zon, lange en paradijselijke stranden met palmbomen zover het oog reikt, eeuwenoude tropische regenwouden en natuurgebieden, krokodillen, badplaatsen en een relaxed sfeertje.

Zo, dat vat de boel wel een beetje samen. Persoonlijk vond ik dit gebied het mooiste stukje van Australië, tenminste van het deel dat wij hebben gezien. Wat kun je hier allemaal beleven? Lees mee!

Let’s ride!

Je kunt deze regio heel goed met de auto ontdekken. De wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar en er zijn meer dan genoeg overnachtingsmogelijkheden tussendoor. Wel is het raadzaam om even goed te bekijken in welke maanden je wilt gaan. In het regenseizoen (vanaf november) kan het namelijk zomaar zijn dat de wegen overstromen door hevige regenval. Daarnaast zijn sommige aangelegde wegen onverhard, waardoor deze alleen begaanbaar zijn met een 4WD, dus een beetje je route vooruit plannen kan geen kwaad 😉
Wij namen vanuit Cairns de Captain Cook Highway naar het noorden richting Cape Tribulation, een hele mooie kustroute met fijne wegen en mooie uitzichten. Echte avonturiers kunnen helemaal doorrijden tot Cape York, het meest noordelijke puntje van Australië!

Roadtrip Captain Cook Highway

Mooie uitzichten tijdens je ritje langs de kust!

Wat te doen?

In de omgeving is veel te zien en te doen. Naast veel gezellige en leuke stadjes vind je er ook veel natuurschoon. Denk aan het Mossman Gorge natuurreservaat, de Atherthon Tablelands, het daintree rainforest, de Millaa Millaa of Barron watervallen en het pittoreske bergdorpje Kuranda met zijn scenic railway. Tip: In het centrum van Kuranda vind je veel leuke Australische producten, zoals opalen of een didgeridoo.

Warm!

Je zit in het regenwoud, dus vaak mag je ook tropische temperaturen verwachten. En hoewel je dan waarschijnlijk héél graag een verfrissende duik neemt in de zee of Daintree rivier, is het oppassen geblazen! In dit gebied krioelt het namelijk van de krokodillen. De waarschuwingsborden zijn niet te missen. Bizar, zelfs tijdens een wandeling in de botanische tuin kregen we te horen dat er recent krokodillen gespot waren!

Crocodile warnings Queensland

Dit soort waarschuwingsborden kom je véél tegen…

Wil je deze gigantische krokodillen graag zien liggen op de rivieroever, kun je een Daintree River cruise boeken. Of wil je 100% garantie dat je ze ook daadwerkelijk ziet? Ga dan naar Hartley’s Crocodile Adventures, gelegen tussen Cairns en Port Douglas. Dat is een leuk, kleinschalig park waar je je wel een middagje kunt vermaken. Naast heel veel zoet- en zoutwaterkrokodillen zie je hier ook allerlei andere inheemse diersoorten als kangaroos, wallaby’s, koala’s, emu’s, cassowary’s, tropische vogels en meer.

Freshwater swimming holes

Gelukkig zijn er wel andere plekjes waar je die verfrissende duik kunt nemen. In de regio zijn er veel freshwater swimming holes die veilig en vrij zijn van krokodillen. In de Cairns regio liggen de Babinda Boulders of de Crystal Cascades. (Deze laatste schijnt het best bewaarde geheim van Cairns te zijn, en zeker de moeite waard!)

Queensland Rainforest

In de Cape Tribulation regio ligt er een hele fijne freshwater swimming hole naast het Mason’s Cafe op de doorgaande weg. Toen wij er waren, werden we aangenaam verrast door een aantal zoetwater schildpadden. Erg leuk! En aansluitend kun je lekker lunchen in het Masons’s cafe!

Zoek je in deze regio nog een gave overnachtingsplek? Wij verbleven in Cape Tribulation middenin het regenwoud. Deze accommodatie, het Lync Haven Forest Retreat, is tegelijkertijd een opvang voor veel (gewond) wildlife. Tijdens een wandelingetje kom je makkelijk een cassowary, papegaaien, een krokodil en een python tegen. Een echte aanrader!

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Natuurlijk is dit slechts een selectie van onze hoogtepunten. Omdat er nog zoveel meer te zien is, gaan we dit jaar terug naar Queensland. We zijn nog lang niet klaar met ontdekken! To be continued…

Wie is er wel eens in Queensland geweest en kan ons nog gave plekjes aanraden?

Een gedachte over “De hoogtepunten van Tropical North Queensland

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: