Mallorca: weg van de massa

Een aantal jaar geleden liep ik een paar maanden stage op het Spaanse eiland Mallorca. Vaak als ik dit aan iemand vertel, krijg ik reacties als “je zult vast alleen maar gefeest hebben” of iets als een scène uit het programma zon, zee, zuipen, ziekenhuis. Best irritant. Gek word ik ervan!

Natúúrlijk kun je goed feesten op Mallorca en zijn er veel discotheken, bars, dancefeesten, biergartens, festivals, strandparty’s en weet ik veel wat nog meer. Dat zal ik ook niet ontkennen. Maar mensen, er is meer op Mallorca dan alleen Ballermann en El Arenal. In de maanden die ik er gewerkt en gewoond heb, kreeg ik de kans om veel van het eiland te mogen ontdekken. En dat andere, minder toeristische en vaak vergeten deel is nog veel mooier!

Dus heb je plannen om Mallorca te bezoeken, overweeg dan zeker deze 5 mooie plekjes als je er bent.

Cala Egos

Cala Egos is een plekje aan de Oostkust van het eiland. Tijdens mijn stageperiode hebben Ralf en ik dit plekje al vaker bezocht. Toen we in de zomer van 2015 besloten om terug te gaan naar Mallorca, hebben we bewust voor Cala Egos gekozen.

Harbour Cala D'Or

Vanaf Cala Egos ben je heel snel in de indrukwekkende haven van Cala D’Or

Je zou Cala Egos kunnen omschrijven als klein, knus en authentiek. Zoals je je een Spaans dorpje voorstelt. Geen gigantisch grote hotels, hoogbouw en feestende jongelui, maar kleine aparthotelletjes en gezellige terrasjes. De mooiste baaitjes zijn binnen handbereik en voor een goede sangria hoef je niet ver te lopen 😉 In het knusse centrum vind je verschillende restaurants, winkeltjes, ijssalons, supermarkten en een Polynesische cocktailbar (aanrader!). En wat wij ideaal vonden: de grotere badplaats Cala D’Or ligt op een half uurtje loopafstand. Via de haven van Cala Egos kun je naar het centrum van Cala D’Or lopen. Zo verblijf je in een echt Spaans dorpje en kun je toch nog steeds een avondje de stad in als je daar meer zin in hebt!

Cala Figuera

Cala Figuera is een klein vissersdorpje, waar je heerlijk langs het water kunt struinen. Overal liggen bootjes aangemeerd en zijn de lokale vissers bezig met hun vangst of het schoonmaken van de boot. Zo zie je waar je verse paella vandaan komt en kom je ook eens in gesprek met de locals 😉

Cala Figuera

Mooi uitzicht in Cala Figuera

Cala Mondrago en Es Trenc

Deze twee stranden werden ons aangeraden door één van mijn collega´s tijdens mijn stageperiode. Een rasechte Spanjaard die alle pareltjes van het eiland met ons wilde delen. Beide stranden zijn prachtig, hoewel ze enorm verschillend zijn.

Cala Mondrago, aan de zuidoostkust van Mallorca, ligt in het Mondrago National Park. Dit strand zou ik omschrijven als erg klein, omringd door natuur, afgelegen en onaangetast, met prachtig kraakhelder water. Wat wil je nog meer?

In het zuiden vind je het Es Trenc strand. Heel anders dan Cala Mondrago, want dit strand is enorm populair, lang en breed. Wij vonden het heerlijk om hier een bedje en parasol te huren en dan de dag chillend door te brengen met zonnen, lezen, relaxen en natuurlijk ieder uur een verkoelende duik.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca mag ook zeker niet ontbreken tijdens je avontuur op Mallorca. Naast een bezoek aan het veelzijdige centrum en de grote kathedraal mag ook zeker een bezoek aan de haven niet ontbreken. De grootste en meest luxueuze jachten liggen er, dus je kijkt zeker je ogen uit!

Kathedraal Palma de Mallorca

De grote Kathedraal in Palma de Mallorca

Daarnaast heeft Palma een heel groot overdekt shoppingcenter met meerdere verdiepingen, bioscoop en restaurantjes. Handig om te weten indien het een keertje iets minder goed weer is, of je hebt gewoon drang om te shoppen. 😉

Alcúdia

Tot slot, helemaal aan de andere kant van het eiland, vind je Alcúdia. Deze stad, gelegen in het noorden, ademt weer een compleet andere sfeer uit. Alcúdia is een historische vestingstad waar je tegenwoordig nog veel van terug kunt zien. De oude stadsmuren zijn nog intact en overal in de stad vind je kleine, smalle en schaduwrijke straatjes om doorheen te wandelen. Voor een avondje uit kun je terecht in Port d´Alcúdia met zijn levendige haven, hotels, restaurants, bars en meer!

Ben jij wel eens op Mallorca geweest en hoe heb jij het eiland ervaren? Laat gerust een reactie achter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: