Wijnproeven in de Duitse Eifel

Waar ik voorheen graag mee feestte met het oranje Koningsdag-spektakel, vind ik het tegenwoordig ook wel een mooie gelegenheid om er voor een (lang) weekendje erop uit te gaan. Zo ook die keer naar de Duitse Eifel. Lekker dicht bij Nederland, maar toch ben je binnen een paar uur in een hele andere omgeving. Echt even helemaal weg zijn, genieten!

Landal Warsberg

Wij hadden een lang weekendje geboekt op het vakantiepark Warsberg van Landal Greenparks, gelegen tussen de wijngaarden en bovenop een berg in het Duitse Saarburg. En op nog geen 200 kilometer van Maastricht, goed te doen voor een lang weekend! Het is een groot park met bungalows, stacaravans, tenten en meer dan genoeg faciliteiten. Er is ook een overdekt zwembad, minigolf-baan en zomer-rodelbaan op het park, maar daarvoor hebben wij niet eens tijd gehad. In de omgeving is veel leuks te ontdekken!

Saarburg

Het park torent uit boven het dorpje Saarburg. Via uitgestrekte wijngaarden en een hoop haarspeldbochten kom je uiteindelijk boven op de berg bij de ingang van het park aan. Rondom heb je meteen mooi uitzicht over de omgeving. Wil je een dagje naar Saarburg toe, kun je ervoor kiezen om de auto te laten staan. Vanaf het park gaat er namelijk een kabelbaan naar Saarburg en voor een paar euro koop je een retourticket. Dat moesten wij natuurlijk ook even proberen, en het is best geinig voor een keertje.

kabelbaan-saarburg

Makkelijk, snel en fun: een ritje in de kabelbaan

Mocht je niet op het park willen ontbijten: in Saarburg zit een erg leuk en ouderwets bakkerijtje waar je ook gezellig kunt zitten. Ook voor het diner zitten er voldoende leuke eettentjes. Wij waren fan van het Italiaanse restaurantje!
En wil je iets ondernemen? In Saarburg kun je de watervallen, de oude stadsburcht of meerdere wijngaarden bezoeken. Wijnproeverij anyone? 😉

Trier

Op zo’n 25 km van het park ligt Trier, één van de oudste steden van Duitsland. Deze stad hebben wij een dagje bezocht en we hebben onze ogen uitgekeken! Naast de vele winkels (wat Trier een perfecte shopstad maakt!), vind je er veel historische kerken en gebouwen. Trier is prachtig gelegen aan de Moezel en je kunt heerlijk genieten van een lokaal wijntje op één van de vele terrassen!

tapas eten in Trier

Na een dagje shoppen genoten wij van heerlijke tapas!

Na die dag in Trier reden wij natuurlijk weer terug naar het park in Saarburg. En ik wil je geen angst aanjagen, maar die avond viel het ons op dat er erg veel brandweer en zelfs ambulances op de weg stonden toen wij terug kwamen. En wat bleek? De kabelbaan was defect en er zaten op dat moment nog mensen vast die gered werden door de brandweer. JAKKES!!! Ben ik even blij dat ik daar niet in zat op dat moment. En je snapt natuurlijk dat ik de rest van dat weekend ver uit de buurt van die kabelbaan gebleven ben!

Andere uitjes in de omgeving

We hoorden dat er in de buurt een vliegtuigmuseum was, en omdat Ralf dat heel gaaf vindt, zijn we een andere dag nog daar naartoe gereden. Het museum lag in Hermeskeil, en volgens de boekjes is het het grootste particuliere luchtvaartmuseum van Europa. Binnen en buiten staan meer dan 100 vliegtuigen en helikopters tentoongesteld.

Helikopter vliegtuigmuseum

Ook buiten staan veel vliegtuigen en helikopters die je van dichtbij kunt bekijken

Grappig detail: Er staat een Concorde naast het museum die omgebouwd is tot cafetaria, waar je terecht kunt voor een hapje of een drankje.

We wilden eigenlijk ook naar een roofvogelpark en/of een wolvenpark. Beide parken liggen in de directe omgeving van het park, maar daar hebben we helaas geen tijd meer voor gehad.

Zoals je leest is er in deze omgeving meer dan genoeg te ontdekken. We zullen hier ongetwijfeld een keertje terugkomen!

Een gedachte over “Wijnproeven in de Duitse Eifel

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: