Herinneringen van je reis: Duizenden foto’s

Wanneer je net weer thuis gesetteld bent na je laatste reis, wil je vast graag je foto’s gaan bekijken. Dan begint de napret eigenlijk, en je foto’s zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat je ieder moment weer opnieuw beleeft!

Toen wij terugkwamen van onze reis naar Australië en Nieuw-Zeeland zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik had het op de één of andere manier voor elkaar gekregen om wel 10.000 foto’s te maken. *Slik*

Foto’s uitzoeken

Begin die 10.000 foto’s maar eens uit te zoeken. Daar hikte ik wel even tegenaan.
Maar het is gewoon zo verleidelijk om tig foto’s van hetzelfde object te maken, gewoon omdat je hoopt en wilt dat het perfecte shot ertussen zit. Ik weet nog dat ik voor het eerst een wilde kangoeroe zag. Man, ik was niet te stoppen en ik wilde hem natuurlijk van zo dichtbij mogelijk vastleggen (het arme beest is zich vast rot geschrokken).
En nu zie ik die foto’s terug en denk ik: wáárom heb ik 30 foto’s van dezelfde kangoeroe, steeds in een net iets andere positie? Want ja, als het beestje een keer hopt, moet er weer een foto gemaakt worden. Daarvan heb ik me voorgenomen: dat ga ik NIET meer doen. Kijken hoe lang ik dat volhoud…

En als je eenmaal strenger in je selectie wordt en doublures eruit gooit, heb je opeens geen 10.000 foto’s meer en dat scheelt je gelukkig ook weer in opslag 😉

Fotoboek vol herinneringen

Ik heb er de laatste jaren een beetje een traditie van gemaakt om ieder jaar één fotoboek te maken met de mooiste (reis)herinneringen erin. In de boekenkast heb ik inmiddels dan ook meer dan 10 gave fotoboeken staan die ik regelmatig toch weer even opensla. Daarvoor gebruik ik meestal de software van Albelli. Ik heb er verschillende geprobeerd (Kruidvat, Hema), maar persoonlijk vind ik tot zover bij Albelli de kwaliteit het beste.

fotoboek albelli

Het idee is om er nu twee te maken, eentje van Australië, en eentje van Nieuw-Zeeland. Je maakt in relatief korte tijd zoveel mee en hebt daar zo’n mooie herinneringen (en foto’s) van, dat ieder land op zijn minst z’n eigen fotoboek verdient. Dus dat staat op de planning ergens in de komende weken. Het is alleen zoveel werk dat je je daar echt even de tijd voor moet nemen. Maar ach, dan heb je ook wat!

Fotocanvas op de muur

Ook wilden we van onze reis graag een foto uitvergroot op de muur hebben hangen. En hier komt dan het volgende dilemma: welke foto kies je? Achter iedere foto schuilt een ander verhaal, een ander gevoel en een andere herinnering. Één foto kiezen was dus ook een hels karwei.

Uiteindelijk, na tig shortlists, is dit het resultaat. Ik liet deze canvas drukken bij Saal Digital Nederland. Via de website kun je de software downloaden en heel makkelijk bestellen en thuis laten bezorgen. Ideaal!

fotocanvas saal digital

Deze foto straalt voor mij zoveel uit. En het gevoel dat ik had toen ik dat uitzicht bekeek: wauw! Ultieme vrijheid 😉

Wat vind je ervan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: