Magisch Kaikoura

Grappig, deze plaats hadden we in eerste instantie niet op onze reisplanning staan. Tegelijkertijd vonden we Kaikoura één van de mooiste bestemmingen van Nieuw-Zeeland. Hoe bizar! Wat ben ik achteraf blij dat we alsnog de tijd en moeite hebben genomen om deze, vrij geïsoleerde, plek te bezoeken.

Kaikoura in het kort

Kaikoura ligt aan de oostkust op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, op ongeveer twee uurtjes rijden van Christchurch. Kaikoura is vrij toeristisch en staat bekend om het rijke maritieme leven, aangezien net voor de kust warme en koude waterstromingen samenkomen. Je hebt er de kans om onder andere walvissen, dolfijnen, orka’s, haaien, albatrossen en zeehonden te spotten.

In eerste instantie hadden wij Kaikoura niet opgenomen in onze roadtrip omdat we al heel veel plaatsen wilden zien op het Zuidereiland, en niet genoeg tijd hadden om alles mee te nemen. Het nadeel van Kaikoura is dat het vrij geïsoleerd ligt ten opzichte van andere plekjes die wij wilden zien. Toch begon het steeds meer te kriebelen. Terwijl je daar rondrijdt, hoor je hier en daar wat over Kaikoura en de foldertjes in de tourist offices liegen er ook niet om. Dus uiteindelijk hebben we de planning omgegooid en zijn alsnog naar Kaikoura gereden.

Kaikoura beach

Het was absoluut geen slecht idee om toch naar Kaikoura te rijden!

Wat te doen in Kaikoura

Er is genoeg te zien en te doen in Kaikoura om je een paar dagen te vermaken!
Allereerst staat Kaikoura bekend als het walhalla voor walvisspotters. Je kunt vanuit Kaikoura onder andere potvissen en bultruggen spotten, die vlak langs de kust leven. Ook zijn er rondom Kaikoura verschillende dolfijn- en albatrossoorten te vinden. En als je een wandeling langs het water maakt, zie je de koloniën zeehonden al liggen op de rotsen.

Wij hadden een whale watching tour gereserveerd, en stonden te springen om deze reuzen in het echt te gaan bewonderen! We moeten ons erg vroeg in de ochtend melden en kregen daar tot onze grote teleurstelling te horen dat de vroege tour geannuleerd was vanwege te ruige zee. We werden op de wachtlijst gezet voor de tweede tour die dag. Een paar uur laten meldden we ons weer, en wederom werd de tour geannuleerd. Omdat inmiddels alle andere tours die dag en de volgende dagen al vol zaten, lukte het ons niet meer om een plekje voor de tour te bemachtigen.

We vonden het natuurlijk super jammer dat we de kans om walvissen te zien misgelopen waren, en zaten die middag in een kleine bakkerij te balen. De vriendelijke eigenaar van de bakkerij moet ook wel medelijden met ons hebben gehad, want hij ging vrolijk het gesprek aan met ons, zei dat er genoeg te zien was en gaf ons vervolgens de tip om de Kaikoura Peninsula Walkway te gaan doen. Dat was volgens hem een mooie kustwandeling en geeft de beste uitzichten van Kaikoura.

Kaikoura Peninsula Walkway

We besloten hem op zijn woord te geloven, aten nog snel een lekker croissantje en gingen er vervolgens voor.
Je start bij een parkeerplaats waar je de auto achterlaat. In ons geval kwamen we daar de eerste zeehonden al tegen. Languit liggend op de stoep, op zoek naar een beetje schaduw. Als je niet oplet stap je er ook nog op…

Op dit punt van Kaikoura zijn er heel veel rotsen aan de kust en zie je de zeehonden al in groepjes liggen. Bij eb kun je nog een stukje er naartoe lopen, en de zeehonden laten zich graag fotograferen!

Seals Kaikoura

Vervolgens begin je aan de Peninsula Walkway. Je loopt vanaf de parkeerplaats de heuvel op, wat soms best pittig is, maar je krijgt er echt prachtig uitzicht op de bergen voor terug!

Landscape Kaikoura

Op verschillende plekken kun je ook naar beneden om de zeehonden van dichtbij te bekijken. Dat hebben wij natuurlijk gedaan 😉

Andere activiteiten die je in Kaikoura kunt ondernemen

Kaikoura is echt een authentiek stadje, en indien je meer wilt weten over de Nieuw-Zeelandse bevolking, de Maori, kun je hier verschillende Maori Tours boeken.
Daarnaast zijn er ook genoeg mogelijkheden om een kajak te huren, zodat je echt heel dicht bij de zwemmende zeehonden kunt komen. En verder… genieten van het uitzicht!

Waarschijnlijk blijkt uit deze blogpost maar al goed dat ik helemaal weg ben van deze plek. En als je de foto’s ziet, kun je me waarschijnlijk alleen maar gelijk geven. Dus ben je van plan om naar Nieuw-Zeeland te gaan, neem Kaikoura zeker mee! Het ligt misschien iets afgelegen, maar het is het zo waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: