Het tropische Cairns

Cairns, een heerlijke badplaats aan de noordelijke oostkust van Australië. Hier startte ons avontuur in Australië. Cairns was onze uitvalsbasis om het tropische noorden van Queensland te ontdekken. We landden op Cairns Airport en huurden een auto zodat we zoveel mogelijk van de omgeving op eigen initiatief konden ontdekken. Vanaf het luchthaven ben je binnen een kwartiertje in het centrum van Cairns.

Cairns

De eerste dagen verbleven we in het centrum van Cairns. Het is een fijne stad om bij te komen van je lange vlucht, om even te acclimatiseren en een plan te maken voor je verdere reis. In Cairns kun je je wel een paar dagen vermaken. Het centrum is klein en knus. Ontspannen en genieten van de zon kun je in de botanische tuinen of aan de boulevard, ook wel de Esplanade genoemd.  Een verfrissende duik nemen kan ook, in de aangelegde lagoon: een openbaar zwembad met aangelegd strandje. Heerlijk!

Cairns esplanade lagoon

De Esplanade is het centrum van levendigheid in Cairns. Locals en reizigers komen er samen, doen er hun work-outs op de fitnessapparaten, wandelen over de boulevard, joggen of genieten van een BBQ en een biertje op de openbare grillplaatsen. Er zijn genoeg restaurantjes en bars voor een hapje en een drankje en er zijn veel boekingskantoortjes om excursies in de omgeving te boeken.

Great Barrier Reef

De populairste excursie is natuurlijk een duik- of snorkeltrip naar het beroemde Great Barrier Reef, dat zich aan de Oostkust van Australië bevindt. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Wil je duiken of snorkelen? Wil je een ochtend- of middagtour, of misschien wel een hele dag waarbij je verschillende plekken op het reef bezoekt. Er zijn zelfs bedrijven die slaapplaatsen op hun boot aanbieden voor meerdaagse excursies.

Een tip: bedenk voor jezelf wat je wilt. Inclusief eten, exclusief eten, een jacht of catamaran, luxe of meer basic, het kan allemaal. De meeste boekingskantoren hebben een prijsoverzicht van meerdere aanbieders, daardoor kun je makkelijk vergelijken en kijken wat je het fijnste vind. In deze blogpost kun je nog meer lezen over het Great Barrier Reef.

Bezienswaardigheden rondom Cairns

omgeving Cairns

In de nabije omgeving van Cairns is genoeg te zien en te doen. Indien je een auto tot je beschikking hebt, kun je een ritje maken langs de kust, waar je eigenlijk constant mooie uitzichten hebt. Muziekje aan, raampje open, wind in je haar. Klinkt goed toch?
Meer mogelijke uitstapjes in de omgeving van Noord Queensland vind je hier.

Overnachten

In Cairns vind je genoeg mogelijkheden om te overnachten. Wij hebben geslapen in een basic hotelletje, die je voor een paar tientjes per nacht boekt inclusief ontbijt. Kamperen kan ook, er zijn verschillende campings te vinden in en rondom Cairns.
Daarnaast is Cairns populair onder backpackers, je vindt er ook meerdere hostels.

Redenen genoeg dus om een bezoekje aan Cairns te overwegen, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: