Een week in Sydney

Wat had ik me erop verheugd om Sydney met eigen ogen te zien! Als je denkt aan Down-under, denk je automatisch ook aan Sydney, het Opera House en de grote haven met die ene grote brug die je kunt beklimmen. Juist ja, de Darling Harbour Bridge. Wij waren een week in Sydney, en hebben ons geen minuut verveeld. Hieronder lees je wat we zoal gedaan hebben.

Het centrum van Sydney verkennen

De eerste dagen hebben we de stad verkend en veel rondgelopen. Natuurlijk hebben we ook de alom bekende sightseeing plekjes bekeken. Wij waren fan van de Royal Botanic Gardens met uitzicht op het Opera House en de Darling Harbour Bridge. Een hapje & drankje scoren bij de supermarkt en een picknick houden in de botanische tuin, omgeven door de tropische planten en kaketoes. Superchill!

Sydney view from Botanic Gardens

Overnachten

Zoals je waarschijnlijk al verwachtte, zijn er enorm veel mogelijkheden om te overnachten in Sydney, van super-de-luxe tot lowcost. Wij verbleven in een basic, betaalbaar hotel, het Megaboom City Hotel. Een vrij nieuw hotel wat centraal in het centrum lag, in de straat van het Queen Victoria Building (een groot winkelcomplex). Ideale uitvalsbasis, want je kunt alle kanten op: aan de ene kant ligt de Darling Harbour, en aan de andere kant Circular Quay. En een grote supermarkt (Coles) om de hoek, die praktisch iedere dag onze eerste stop werd voor een ontbijtje.

Uitstapjes

Je kunt je in Sydney natuurlijk prima vermaken, maar wij besloten om ook wat meer van de omgeving te gaan ontdekken. Zo gingen we een dagje naar de Chinese Garden of Friendship, een grote Chinese tuin in hartje Sydney. Een oase van rust tussen het drukke stadsleven.

Chinese Garden of Friendship Sydney

Een andere dag bezochten we het Blue Mountains National Park, net buiten de stad. Eucalyptusbomen en ongerepte natuur zover het oog reikt. Wauw!

En, ook niet geheel onbelangrijk: voor een dagje relaxen aan het strand kun je naar Bondi Beach of Manly gaan.

Openbaar vervoer Sydney

Wij hebben in de stad zelf geen gebruik gemaakt van het openbaar vervoer, alles was te voet goed bereikbaar. Voor sommige uitstapjes, zoals de Blue Mountains of Manly, hadden we wel een trein of ferry nodig. Daarvoor hebben we een Opal Card gebruikt. Deze Opal Card is een soort ov-kaart die je bij iedere kiosk in Sydney kunt krijgen. De kaart zelf is gratis, je zet er vervolgens een tegoed op (bijvoorbeeld 20 dollar) en zo kun je van al het openbaar vervoer in Sydney gebruik maken. Trein, ferry, bus: het kan allemaal. Je checkt in en uit en het tegoed wordt automatisch verrekend.

Eten & Drinken

Voor een lekkere lunch of diner kun je terecht op één van de vele terrassen die Sydney rijk is. Aan de kant van Circular Quay zitten de terrassen snel vol. Dat is natuurlijk ook niet zo gek met het gave uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge. Over het algemeen liggen hier de prijzen wel een stuk hoger. Je kunt ook aan het water zitten in Darling Harbour. Hier hebben wij meerdere keren gegeten en kun je voor betaalbare prijzen goed eten!

Wil je een dagje low budget eten? In het shopping center van Darling Harbour zit een grote foodplaza met heel veel verschillende eettentjes: van de welbekende fastfoodketens tot compleet Aziatisch tafelen.

Mijn persoonlijke favorieten

Op zoek naar het lekkerste ontbijt óf het lekkerste toetje OOIT? Ga dan naar Pancakes on the Rocks, te vinden in het shopping center. Het restaurant staat bekend om zijn heerlijke pannenkoeken en is iedere dag goed gevuld. Je vindt er de lekkerste pannenkoek-creaties! Ik ging voor de Devils Delight: Chocolade pannenkoeken met ijs, chocoladesaus, aardbeien en slagroom. Sounds goooooooooooood!

Pancakes on the Rocks Sydney

O, en tot slot: Voor de koffie-liefhebbers die een cafeïne-shot nodig hebben… Australië heeft zijn eigen variant op Starbucks, namelijk Gloria Jeans Coffee. Helemaal niet verkeerd! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: