Trondheim ontdekken

Het lange weekend van Pasen zag ik als de perfecte gelegenheid om Ralf een paar dagen te gaan bezoeken, die tijdelijk in Trondheim (Noorwegen) werkt op de luchthaven. Eindelijk ging ik met eigen ogen zien waar Ralf werkt, nadat hij me er al zoveel over heeft verteld. Wat ik verwachtte? Geen idee, lastig te zeggen.

Als ik denk aan Noorwegen, denk ik aan sneeuw, wintersport, fjorden, Noorse Kronen en Vikingen, haha. En voordat Ralf er ging werken, had ik eerlijk gezegd de naam Trondheim nog nooit gehoord. Verwachtingen van die omgeving waren er dus niet echt, behalve de verhalen die ik al gehoord had van Ralf. En die verhalen gingen meestal over de luchthaven, het stadje Stjørdal wat vlakbij de luchthaven ligt, de natuur en de (absurd) hoge prijzen vergeleken met Nederland.
Verder kon ik me eigenlijk nog niet echt een beeld ervan vormen. Gelukkig ook maar, want Noorwegen heeft me enorm verrast! Ik ben eigenlijk echt een zomermens, en ik dacht dat een reis naar een koude(re) omgeving niet echt mijn ding was. Het tegendeel bleek waar. In deze blogpost lees je meer over ons bezoek aan Trondheim!

Trondheim

Ik landde op de luchthaven Trondheim Vaernes, zo´n 35 kilometer van het centrum af. Vanuit Schiphol gaat er meermaals per dag een directe vlucht, die je in ruim 2 uur naar Trondheim brengt. We verbleven in Sjtordal, een plekje bij de luchthaven, en hebben van daaruit Trondheim bezocht. Je rijdt er met de auto in ongeveer 45 minuten naartoe.

View Trondheim airport

De luchthaven van Trondheim ligt tussen de Noorse fjorden. Supergaaf!

Trondheim ligt in het midden van Noorwegen, aan het Trondheimsfjord. De regio is het gehele jaar populair. In de zomerperiode is Trondheim populair als citytrip. Originele tip: Ontdek Trondheim al kanoënd vanaf de wateren van de Nidelva rivier, is weer eens iets anders :-)! En in de wintermaanden kunnen wintersportliefhebbers hun hart ophalen, want er zijn verschillende mogelijkheden: skipistes, langlaufpistes of springschansen.

Sneeuw in Noorwegen

Zelfs in april ligt er nog genoeg sneeuw in Noorwegen!

Muzikale stad

Trondheim staat bekend om zijn muziekvariëteit, met de nadruk op rock, jazz en klassiek. Je vindt er veel muzikale invloeden, festivals, muziekscholen én muziekmusea, waarvan het Rockheim museum een erg bekende is.

Bezienswaardigheden Trondheim

De stad heeft verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Neem bijvoorbeeld de Dom van Nidaros, een enorme kerk die hoog boven de straten uit torent. De Nidaros-domkerk wordt gezien als de belangrijkste kerk in Noorwegen. Een plaatje!

Of wandel door het stadspark, en loop over de ´Old Town Bridge´. Zoals je naam al zegt: een oude brug (uit 1681!) die je over de rivier leidt. Deze brug is één van de meest gefotografeerde plekjes van Trondheim. Zelf was ik nog meer gecharmeerd van de gekleurde houten huisjes aan het water, een typerend beeld wat je veel in Scandinavië kunt vinden.

Trondheim waterside

Voor een hapje, drankje of some serious shopping kun je terecht in de straatjes rondom het centrale plein, mits je niet in de periode rondom Pasen gaat natuurlijk…

We hoorden al dat veel winkels rondom Pasen dicht zouden zijn en daar was niets van gelogen. Wij bezochten Trondheim op de donderdag vóór Pasen en alle winkels, restaurants en bedrijven waren dicht, de stad was compleet uitgestorven. Het enige wat open was, was de welbekende grote, gele M en de concurrent Burger King. Het had zeker zijn charme om door de verlaten straatjes te zwerven, maar om te kunnen lunchen moesten we toch echt terug naar het hotel. 😉

Mijn conclusie: Trondheim is absoluut een leuke stad om te ontdekken. Ik zou er ook echt nog een keer terug willen gaan, alleen al om ook het echte, bruisende stadsleven te ontdekken. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: