Mijn ultieme zomerse geluksmomentjes

Als de zomer weer begint en de eerste zonnige dagen met 25 graden of meer zijn geweest, krijg ik de zomer in mijn bol. Dan beginnen de zomerkriebels en geluksmomentjes weer te komen. Ik ben echt een zomermens, en alleen al van de warmte van de zon krijg ik goede zin. Mij vind je in de zomer dus geregeld in de tuin, chillend met een boekje!

En mensen die mij goed kennen, weten dat ik in mijn hoofd altijd alweer met een volgend uitje bezig ben. Dat kan een (verre) reis zijn, maar net zo goed een weekendje of dagje weg. Dat is al mijn eerste geluksmomentje: het plannen van een tripje . En nu ik erover nadenk, zijn er met betrekking tot reizen een hele hoop momenten die mij een heel gelukkig gevoel geven. Hieronder heb ik een aantal van mijn ultieme (reis)geluksmomentjes uitgelicht. Herken jij je in deze 10 geluksmomenten?

1. Verlof aanvragen

Dat moment waarop je je vakantieplanning bij je werkgever invult en ook nog eens goedgekeurd krijgt. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik krijg errug goede zin als ik heeeeeel vaak ‘vakantie’ kan opschrijven in mijn papieren- én digitale agenda.

summer-beach
Alvast wegdromen bij de mooiste plaatjes…

2. Een goede deal vinden voor tickets

Geregeld speur ik online naar goede deals voor tickets. Ik krijg er dan ook een enorme kick van als ik tickets voor een prikje heb kunnen bemachtigen.
Oké, nadat ik die deal gevonden heb, wil ik deze natuurlijk zo snel mogelijk vastleggen! En daarna juich ik gerust even hardop als de reserveringsbevestiging in mijn mailbox zit!

3. Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Ik ben echt zo’n verschrikkelijk lijstjes mens. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik maak er een lijstje voor. Een lijstje voor dingen die ik nog moet afhandelen voor vertrek, een lijstje met interessante must-see plekken van de bestemming, een lijstje met welke kleding ik meeneem, een lijstje met wat ik in mijn koffer moet proppen, een lijstje voor de handbagage, een lijstje met spullen die nog gekocht moeten worden en noem het maar op. Een hoop blablabla in ieder geval.

Maar even to the point: wat ik er zo leuk aan vind? Het afstrepen ervan! Want stiekem weet ik ook wel dat ieder vinkje me dichter bij het doel brengt!

4. Online inchecken en koffer inpakken

Op het moment dat je een melding krijgt dat je alvast online kunt inchecken, weet je dat het niet lang meer duurt. Meestal pak ik in diezelfde periode ook mijn koffer in. Lees: de avond voor vertrek. Hoe vroeg ik ook begin met het maken van lijstjes, des te later pak ik mijn koffer daadwerkelijk in. Dat ritueel gaat dan ook meestal gepaard met de nodige stress. Maar ik heb dan tenminste mijn lijstjes bij de hand 😉

En als je dan uiteindelijk onderweg of op bestemming aankomt, komen deze geluksmomentjes voorbij:

5. Breath it in!

Die allereerste stap uit het vliegtuig (of de auto) in het land van bestemming. Yesss ik ben gearriveerd! Nu kan het avontuur beginnen! En het zou natuurlijk de kers op de taart zijn als er dan een heerlijk zonnetje schijnt.

6. Verwachtingen worden overtroffen

Mijn geluk kan niet op als ik ergens verwachtingen van heb, en de realiteit is nog beter. Zoals arriveren bij die ene accommodatie die je online geboekt hebt en tot de conclusie komen dat deze er in werkelijkheid nóg veel mooier uitziet dan de jaloersmakende foto’s op de website.

Of tijdens een autorit een spontane afslag nemen en in het paradijs terechtkomen. (Terwijl je er eigenlijk gewoon voorbij had willen rijden…)

Noorwegen
Verborgen parel in Noorwegen

7. Summergear

Dat moment waarop je de zomerkleding, bikini en teenslippers uit je koffer haalt en aantrekt. Life is just better in flip flops. Ultiem vakantiegevoel!

8. De geur van zonnebrandcreme

Wat moet ik hierover zeggen? Misschien een tikkie vreemd, maar ik hou ervan! Die geur is voor mij 100% associatie met zomer.

9. Let it go!

En dan? Loslaten! Na al het voorbereiden, plannen en nadenken, is het nu tijd om ervan te gaan genieten. Durf je planning te laten varen, pluk de dag, laat de teugels los en enjoy the moment!

10. Thuiskomen

Last but not least: Thuiskomen! In je vertrouwde omgeving, je eigen huisje, vrienden en familie weer zien, herinneringen verzamelen, reisverhalen delen en weer nieuwe plannen maken!

Heb jij nog andere geluksmomentjes in de zomer? Laat van je horen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: