Bucketlist Nieuw-Zeeland

De fanatieke reizigers onder ons hebben er allemaal eentje: een bucketlist voor hun volgende of favoriete bestemming, met alle dingen die je zéker wilt doen terwijl je er bent. Ook ik maak er steeds meer een gewoonte van om een bucketlist te maken voor de bestemming die ik ga bezoeken.

Zo maakte ik er ook eentje voor Nieuw-Zeeland. Mijn enige probleem: die bucketlist was totaal niet realistisch. Wanneer ik denk dat ik één punt kan afstrepen, komen er weer drie nieuwe bij… Omdat ik gewoon veel te veel wil, in veel te korte tijd. Dus op zich werkt zo’n bucketlist dan best ontnuchterend: als je die superlange lijst voor je hebt liggen, wetende dat je niet alles kunt doen, word je vanzelf kritischer. Ik maakte al voor mezelf de keuze welke dingen ik zeker wilde zien of doen. Al het overige bewaar ik voor een andere keer 😉

Na flink afstrepen bleven nog een 10 punten over, die ik haalbaar vond voor deze reis. En hieronder staan ze dan: de top 10 uit die bucketlist! En dan vraag je je natuurlijk af of ik ze daadwerkelijk heb kunnen afstrepen. Lees vooral verder…

1. Hiken in het Tongariro National Park

Stond zonder twijfel op één bij mij! En dat terwijl ik niet eens zo’n hiker ben. Maar ik had van bekenden al over deze Tongariro Alpine Crossing gehoord, en wilde mezelf ook uitdagen om deze hike te doen. And we did it! Hoe dat ging, lees je hier.

2. De set van Lord of the Rings bezoeken

Nog een favoriet. Ik heb de films van Lord of the Rings en The Hobbit allemaal gezien, en dan ben ik het aan mezelf verplicht om de set van Hobbiton daadwerkelijk te bezoeken. Ik schreef er een blog over. Daarnaast, heel Nieuw-Zeeland ademt de sfeer van de films uit, dus je loopt eigenlijk constant op de set! Ook een aanrader voor mensen die geen die-hard fan zijn hoor!

3. Kajakken tussen de zeehonden in het Abel Tasman National Park

Het Abel Tasman National Park is een stukje paradijs op aarde: gouden stranden met palmbomen, kilometers lange kustroutes, kraakhelder water en wildlife in de vorm van dolfijnen, walvissen, orka’s en zeehonden. We hoorden ook dat je dit National Park (overigens het kleinste National Park van Nieuw-Zeeland) het beste vanaf het water kunt ontdekken. En dan kun je denken aan een boottocht, maar wij hadden de voorkeur voor avontuurlijk kajakken. We huurden kajaks en gingen er op eigen gelegenheid op uit. Dolfijnen of walvissen hebben we niet gezien, maar het was super gaaf om met de kajak héél dicht bij de zeehonden te kunnen komen!

Kajakken

4. Bungee Swing Queenstown

Bungeejumpen terwijl je op een schommel zit! Ik ben geen enorme adrenalinejunkie, maar het idee van deze bungee swing trok me enorm aan! Wel eng, maar niet zo eng als bungeejumpen. Helaas kreeg ik Ralf niet overtuigd. En om dit nu alleen of met een vreemde te doen, zag ik ook totaal niet zitten. Dus de bungee swing heb ik niet kunnen waarmaken.

5. Walvissen spotten

Stond zowel bij Ralf als bij mij hoog op de wishlist, en daarvoor zijn we uiteindelijk naar Kaikoura afgereisd. Ondanks dat we er alles aan gedaan hebben om dit te realiseren, mocht het niet zo zijn. Soms zijn de weergoden gewoonweg niet gunstig gestemd, en daardoor werd onze tour meerdere keren geannuleerd vanwege te ruige zee. Enorm balen!

6. Een Ferg Burger eten in Queenstown

Op andere blogs werd al veelvuldig gesproken over deze beroemde ‘Ferg Burger’ uit Queenstown, die enorm lekker zou zijn en een absolute must is als je in Queenstown bent. Ik wilde zelf wel eens zien waar alle commotie om te doen was. Toen we de eettent eindelijk vonden, stond er een enorme rij (lees: een rij van 2 straten), waardoor ik gelijk genezen was van de hype rondom de Ferg Burger. Er zijn wel betere dingen te doen in Queenstown dan uren in de rij staan voor een hamburger. Dus nee, niet afgevinkt.

7. Lake Matheson bezoeken

Lake Matheson ligt op het Zuidereiland en wordt ook wel het spiegelmeer genoemd. De naam zegt het al: bij helder en windstil weer vormt dit meer een spiegel, waardoor de omgeving en bergen prachtig weerkaatsen in het water. Voor je beeldvorming: Google het maar eens, dan begrijp je waarom ik er naartoe wilde :-). En we zijn er ook naartoe geweest! Helaas minder geluk met het weer, maar het uitzicht was alsnog prachtig!

Lake Matheson

8. Baden in de thermische hot springs van Rotorua

Rotorua is bekend om een aantal dingen: de levendige Maoricultuur, de veelvuldige geothermische activiteit én de geur van rotte(nde) eieren. En alle drie hebben we ervaren terwijl we in Rotorua waren. Bezoek zeker een natural spa pool, want dat is echt het toppunt van ontspanning! Denk aan water wat een constant temperatuur heeft van 42 graden. Heeeeeeeerlijk!

9. Een ritje in de Wellington Cable Car

Het symbool van Wellington is toch wel de iconische rode Cable Car, die je vanaf het centrum naar de top van de Kelburn lookout brengt. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad en haven en vanaf hier kun je, dwars door de botanische tuin, weer naar beneden lopen.

10. Een vlucht maken over de Southern Alps op het Zuidereiland

Hier steekt nog een verhaal achter. Ja, dit punt stond op ons lijstje. Maar tegelijkertijd is zo’n vlucht enorm duur, dus we moesten er even over nadenken. Uiteindelijk – onder het mom van: we zijn hier maar één keer – reserveerden we een scenic flight in een vijfpersoonsvliegtuigje om over de Southern Alpes en Mount Cook te vliegen. De ochtend van onze tour was het heel bewolkt en vooral in de bergen hingen stapelwolken, waardoor we bang waren dat de vlucht geannulleerd zou worden. We meldden ons bij de piloot en gelukkig had hij goed nieuws: we konden opstijgen. Een beetje eng vond ik het wel om die dikke, grijze wolkenmassa te trotseren in zo’n klein en in mijn ogen kwetsbaar vliegtuigje. En hoe dichterbij we kwamen, hoe minder ik zag en hoe meer het vliegtuigje begon te shaken. Op dat moment wilde ik maar één ding: veilig terug aan de grond komen!
De piloot/gids besefte al snel dat het echt te gevaarlijk en onmogelijk was om daar doorheen te vliegen en keerde om. Gelukkig stonden we uiteindelijk weer veilig met beide benen op de grond, maar Mount Cook of besneeuwde bergtoppen heb ik helaas niet vanuit de lucht gezien.

Scenic Flight New Zealand
Kijk vooral naar de dikke laag wolken…

De eindscore

Uiteindelijke heb ik 6 van de 10 kunnen afstrepen. I tried!
Natuurlijk was het enorm balen dat de whale watching tour en scenic flight geannulleerd werden, maar dit laat maar weer zien dat je niet overal controle over kunt hebben, zoals het weer. Ach ja, dat houden we in ons achterhoofd en doen dat de volgende keer 😉 Als het aan mij ligt gaan we zeker ooit nog eens terug…

Heb jij nog tips over must-do´s die ik voor de volgende keer nog op mijn lijstje moet zetten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: