Visiting McLeod’s Daughters

Toegegeven: jarenlang was ik fan van McLeod’s Daughters, een Australische serie die werd uitgezonden op Net 5. Een echte guilty pleasure! De serie ging over Claire en Tess, twee (half)zussen die apart van elkaar opgroeien en uiteindelijk allebei de helft van papa’s boerderij erven.

Kort samengevat: Twee totaal verschillende en kibbelende zussen die samen met een paar andere vrouwen een working farm runnen in het zuiden van Australië. Honderden runderen en schapen, een paar paarden, working dogs en oja, een paar leuke buurmannen. Gooi dat allemaal samen in the middle of nowhere en je hebt een echte Aussie dramaserie waar je wel even zoet mee bent.

Ik was er best een tijdje lichtelijk verslaafd aan, tot grote ergernis van mijn broer. Na een tijdje kon hij de themesong niet meer horen haha. Nadat ik alle seizoenen (8 stuks) meer dan eens verslonden had, plantte ik in mijn hoofd dat ik het land ooit wilde zien. Toen dit plan concreter werd, wilde ik toch wel eens weten waar de serie precies was opgenomen. Het bleek op locatie te zijn gefilmd in Zuid-Australië, iets ten noorden van Adelaide.

Wist je dat je delen van de McLeod’s Daughters sets echt kunt bezoeken? Toen ik dat eenmaal ontdekte, MOEST ik gewoon ‘even’ langs gaan. Tja, als je toch in de buurt bent 😉

McLeod's Daughters
Herkenbare McLeod’s Daughters sfeerbeelden in de Barossa Valley

Drovers Run

De working farm waar de dames woonden en werkten heette Drovers Run. In werkelijkheid is de naam Kingsford en van de slecht onderhouden boerderij uit de serie is inmiddels weinig meer over. Een paar jaar geleden werd de boerderij opgekocht en verbouwd tot een luxe resort: de Kingsford Homestead. Een hoop karakteristieke kenmerken zijn behouden, en kenners van de serie herkennen de farm uit duizenden.

Ik wilde de Kingsford Homestead graag van dichtbij bewonderen en heb zelfs overwogen om er een overnachting te boeken. Maar al snel kwam ik tot de conclusie dat een overnachting daar wel erg duur was. Dat heb ik dus even aan me voorbij laten gaan.

Gungellan

In de serie is Gungellan het dichtstbijzijnde dorpje waar de dames regelmatig te vinden zijn. Bekende plekjes zijn de Gungellan Town Hall, de Gungellan Truck Stop en de Gungellan Pub. De opnames voor Gungellan werden geschoten in het dorpje Freeling. Freeling is echt een nostalgisch, klein boerendorpje zo’n 60 kilometer boven Adelaide. We besloten er naartoe te rijden en je herkent het meteen: Freeling ademt de authentieke sfeer van McLeod’s Daughters uit!

Gungellan Hotel

Middenin Freeling ligt het Gungellan Hotel, een bekend fenomeen in de serie en veelgebruikte filmlocatie. Ook in werkelijkheid is dit een hotel/pub, en de naam Gungellan Hotel is gebleven.

Gungellan Hotel Freeling
Het Gungellan Hotel
De pub is geopend en schijnbaar gewend aan de McLeod’s Daughters gekte. Wanneer ik als (waarschijnlijk de zoveelste) blonde griet twijfelachtig binnenkom, zoekend naar gelijkenissen met de serie, stapt de eigenaresse vrolijk op me af en begint te vertellen.

In de pub is een hele Memorial Wall ingericht met beelden van de serie, veelgebruikte spullen en foto’s van de cast. Wat bizar om hier echt binnen te staan! Onder het genot van een drankje bekijk ik de wand en de Gungellan Pub zorgvuldig, terwijl Ralf zich even amuseert met een gokautomaat waar je chocolaatjes wint in plaats van geld.

Wanneer we weer buiten komen, maken we een praatje met een groepje dames die net op het terras plaatsnemen. Ze zijn ook niet van gisteren en hebben meteen door dat we in Freeling zijn vanwege McLeod’s Daughters. Na wat geklets over waar wij vandaan komen, ontdekken we dat de dames zelf geboren en getogen zijn in Freeling. Op mijn vraag hoe het was om de opnames van zo dichtbij mee te maken, antwoorden ze dat het niet altijd heel makkelijk en praktisch was. Zo’n grote productie is niet makkelijk te verplaatsen, waardoor Freeling regelmatig volstond met wagens, trailers, filmmateriaal en meer. Straten werden dagenlang afgezet als de cast & crew weer in Freeling waren neergestreken en dan lag het openbare leven even stil…

Onvoorstelbaar eigenlijk en dat in zo’n klein dorp. Maar het heeft Freeling in ieder geval internationaal op de kaart gezet! En terwijl de serie al jaren gestopt is, merk je daar in dit dorp heel weinig van. McLeod’s Daughters leeft hier nog volop!

gungellan-truckstop
Gungellan Truck Stop (incl. onze huurauto op de voorgrond)

Gungellan Truckstop

Even verderop is de Gungellan Truckstop te vinden, die er net iets minder indrukwekkend uitziet. Je herkent wel meteen de buitenkant, maar van binnen is er verder niets meer te zien, aangezien het hele interieur verkocht is. Het gebouw ligt er een beetje verlaten bij.

The Memoires of McLeod’s Daughters Walk

Vlakbij de Gungellan Pub is een plein waar verschillende props van de serie tentoongesteld staan. Onder andere de bekende badkuip en windmolen van de boerderij. Ook vind je er een kaart van de omgeving met precieze filmlocaties, allemaal binnen looptafstand. Onderweg kom je langs verschillende winkeltjes die nog props van de serie in de etalage hebben staan. Zo kom je bijvoorbeeld het bord van de buren (Killarney) tegen. Erg leuk om te zien!

McLeod's Daughters
De bekende badkuip en windmolen uit de serie!
Na nog een rondje lopen in Freeling ben ik blij dat we de auto weer in kunnen, aangezien het hier in Zuid-Australië erg warm kan worden. Vandaag een slordige 36 graden.

Maar toch, Freeling bezoeken was het waard. Ik kom er ook eerlijk voor uit, Freeling heeft mijn ooit-zo-bezetene McLeod’s Daughters hart sneller laten kloppen! 😉

6 gedachten over “Visiting McLeod’s Daughters

Voeg uw reactie toe

 1. Wow wat gaaf dit. Voordat ik de serie ging kijken wilde ik al heel graag een keer naar Australië. Toen ik met de serie begon was ik VERSLAAFD. Ik kon er niet meer omheen en heb alle seizoenen op dvd’s gekocht en over en over bekeken. Nu ik dit zo zie en lees wil ik de serie weer gaan bekijken want ik ben tot op heden nog steeds niet naar Australië geweest. Ben wel begonnen met sparen. Mijn vriendin en ik hebben een droompot in het leven geroepen en sparen elke maand samen €500,-. Bedankt voor deze blog. Zeer gaaf.

  P.s. als man zijnde is deze serie meer dan een echte guilty pleasure. Maar het maakte me allemaal echt niet uit. Ik vond en vind hem geweldig. De prachtige beelden, mooie vrouwen en cowboys op paarden en het heerlijke Australische accent. Geweldig.

  Liked by 1 persoon

  1. Goed om te horen dat ik niet de enige verslaafde ben haha! En wat goed van jullie spaarpotje, ik kan alleen maar zeggen dat het iedere cent waard was! Succes nog met sparen en hopelijk kunnen jullie die droomreis gaan maken!

   Liked by 1 persoon

 2. I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because you’ve got hi
  quality content. If you want to know how to make
  extra bucks, search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

  Like

 3. Bianca wij zijn afgelopen maart geweest en een ronleiding gehad in het theather/gemeenrehuis in de film hier heb ik ook de originele borden van drovers-run ook die van bloodbreading in mijn handen gehand en foto gemaakt die ik nu nie kan plaatsen. Geweldige ervaring 🦜🌴🌞

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: