Nieuw-Zeeland: Het beste van het Noordereiland

Veel reizigers die Nieuw-Zeeland willen bezoeken, vragen zich het volgende af: wat is mooier; het Noordereiland of het Zuidereiland? De meningen erover zijn verdeeld, de één gaat liever voor het Zuidereiland, en de ander voor het Noordereiland. Beide eilanden zijn zo verschillend en op hun eigen manier fantastisch, dat ik vooral zou willen zeggen: ervaar het zelf en oordeel dan! Wij kozen er bewust voor om beide eilanden te bezoeken, omdat we simpelweg niet konden kiezen.

Ik ga je in ieder geval in twee delen het beste van beide werelden laten zien! En vandaag begin ik met het beste van het Noordereiland!

Auckland

Grote kans dat je op het Noordereiland arriveert in Auckland. Wij begonnen onze reis in Auckland en namen ook de tijd om de stad te ontdekken. De stad maakt een relaxte indruk en heeft een mooie, indrukwekkende haven waar je lekker langs het water kunt lopen. Het Auckland War Memorial Museum is ook zeker een bezoekje waard. Verder zijn we op advies van een vrouwtje ter plaatse naar Devonport gereden, aan de noordkant van de stad. Je rijdt over een lange brug, laat de grote stad achter je en arriveert in een totaal andere wereld, waar niets meer over is van de drukte van de stad. Er zijn genoeg leuke restaurantjes en terrasjes waar je een hapje kunt eten. En een tip: Sluit af met een ijsje aan het water, terwijl je eersterangs uitzicht hebt over de indrukwekkende skyline van Auckland, die recht voor je neus opduikt.

Bay of Islands

Ten noorden van Auckland vind je de Bay of Islands. Deze smalle, noordelijke punt van Nieuw-Zeeland heeft een aantal fraaie baaitjes en stranden en biedt uitzicht op zo’n 150 eilandjes. Wateractiviteiten staan hier centraal: vissen, kajakken, boottochten en je kunt er zelfs met dolfijnen zwemmen.

Waikato regio

Dan verder vanaf Auckland richting het zuiden. Je rijdt dan door de Waikato regio. Dit is een erg groene regio met mooie heuvels, waar ook de Waikato rivier stroomt.

Waikato regio Nieuw-Zeeland
De groene Waikato regio

Een spectaculair gezicht zijn de Glowworm caves. Je bezoekt donkere grotten en ontelbare lichtgevende wormpjes verlichten de grot. Een prachtig natuurverschijnsel!

Verder doet het landschap denken aan de filmreeks The Lord of the Rings, die deels in deze regio opgenomen is. Voor de schattige Hobbithuisjes ga je naar Matamata, waar je tegen betaling een rondleiding krijgt door Hobbiton.

Rotorua

Rotorua is het kloppende hart van de authentieke Maoricultuur. Ontdek de ins en outs van de historie, tradities en gebruiken van de Maori, leer de Haka of woon een zang- of dansceremonie bij.

Verder vind je in en rondom Rotorua de thermale wonderen van Nieuw-Zeeland: vulkanisch landschap, verschillende meren, heel veel natural spa pools (heeeeerlijk!) en de geur van rotte eieren (niet zo heerlijk). Loop eens door het park en zie overal stoomwolken en dampende modderpoelen. Het blijft een bizar en magisch gezicht.

vulkanisch landschap rotorua
Een wandeling door het vulkanisch landschap

Voor ontspanning kun je terecht bij één van de thermale baden. Het water is er +40 graden. Geloof me, dat is op een frisse dag in Nieuw-Zeeland echt wel fijn. (Zelfs in de zomer kan het flink afkoelen!)

Wil je liever actief bezig zijn? Ga zorben!
Voor mensen die de film Bridget Jones‘ Baby gezien hebben: dat moment waarop Ed Sheeran samen met Bridget’s collega op een festival rondrent in een levensgrote bal. Dat is zorbing en je kunt het doen in Rotorua! Kijk hier maar eens.

Lake Taupo

Iets verder zuidelijk vanaf Rotorua ligt Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Er is genoeg te zien en te doen, vervelen zul je je in ieder geval niet. Actievelingen kunnen mountainbiken langs het meer, skydiven, kajakken, raften, vissen en meer.

Lake Taupo Nieuw-Zeeland
Lake Taupo

Ook in dit gebied zie je veel van de Maoricultuur terug. Een bekend voorbeeld zijn de rotstekeningen bij Mine Bay. Je kunt ze alleen zien vanaf het water, dus toch maar eens een kajak huren of een boottocht reserveren 😉

Tongariro National Park

Aan de zuidkant van het Taupomeer ligt het Tongariro National Park. Het park heeft een ruw landschap met wel drie actieve vulkanen en is het populairste nationaal park van Nieuw-Zeeland. Vooral veel hikers trekken naar deze regio voor de verschillende prachtige wandelingen die gemaakt kunnen worden.

Wellington

Wellington; zonder twijfel mijn favoriete stad in Nieuw-Zeeland! Een grote en veelzijdige stad helemaal in het zuiden van het Noordereiland! Cultuur snuiven en meer leren over de rijke historie van het land doe je in het nationaal museum, het Te Papa museum. Het gebouw is niet te missen direct aan het water.

Een andere populaire activiteit in Wellington: met de iconische rode cablecar naar boven en vanaf daar weer naar beneden wandelen, dwars door de botanische tuinen.

Wellington
Dit is je zicht op stad vanaf het cable car station. Niet slecht, toch?

Ik kan je nog zoveel leuks over Wellington vertellen, dat ik er waarschijnlijk nog wel een blog over zal schrijven 😉

Tot zover mijn highlights van het Noordereiland. Wellington was de laatste stop voordat we de overstap naar het Zuidereiland maakten. Daarover valt óók heel veel leuks te vertellen.

Dus stay tuned, want binnenkort komt deel 2 eraan: Het beste van het Zuidereiland natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: