Aussie part 2: Ready for take off!

Wanneer je dit leest, zit ik óf in de auto richting het vliegveld, óf sta ik al te stuiteren op het vliegveld. Vandaag vertrekken we voor de tweede keer in een jaar tijd naar de andere kant van de wereld. Lucky me, right?

Daarbij probeer ik even niet té veel over de komende 24 uur na te denken, waarbij ik alleen maar de binnenkant van een vliegtuig zal zien. Een heel groot en relaxed vliegtuig, dat dan weer wel. Het feit dat we met Emirates vliegen, geeft me een beetje rust. De vorige keer vond ik het ook reuze spannend en toen is het me eigenlijk 100% meegevallen (de heenreis tenminste).

Het helpt ook wel dat ik een Ipad bij me heb met 200 e-books, een tv-schermpje voor me met de nieuwste films en series én het feit dat we een nachtvlucht hebben, zodat we hopelijk ook een beetje kunnen slapen. En voordat we het weten zijn we weer down under!

Camper

Ik ben super benieuwd wat we deze keer gaan zien en meemaken. Het zal in ieder geval totaal anders zijn dan de vorige keer. Vorig jaar hadden we onze route vast staan en overal hotelletjes gereserveerd. En dit keer? Dit keer hebben we een camper. Punt. 🙂

Na één overnachting in Cairns (verplicht, anders krijg je de camper niet mee) halen we onze camper op en gaan we een kleine drie weken de weg op en de wildernis in. Ik kan me geen grotere vrijheid voorstellen dan dat, en wat kijk ik er naar uit!

Planning

Buiten de camper hebben we niets geboekt, al zijn er wel een aantal plekjes die we in ieder geval willen bezoeken. Vooral eilanden nu ik erover nadenk… Op nummer één staat zonder twijfel de Whitsundays. Dit is een eilandengroep aan de kust van Queensland, beroemd om zijn parelwitte stranden. Andere eilanden die we graag willen zien zijn Fraser Island en Magnetic Island.

Daarnaast zijn er een paar plekjes die vorig jaar ons hart gestolen hebben, en die we nog een keertje van dichtbij willen zien. We zullen in ieder geval Port Douglas nog eens bezoeken en de Cape Tribulation regio met eindeloze regenwouden. Misschien redden we het nog om helemaal door te rijden tot Cooktown, waar de Aboriginal cultuur nog bloeit en groeit.

Kortom: heel veel ideeën, en we zien wel waar het campertje ons naartoe brengt. We hebben in ieder geval heel veel moois in het vooruitzicht!

Tot schrijfs!

Ik kan niet beloven wanneer de volgende blogpost online komt. Uiteraard zal ik in de komende weken proberen iets te schrijven, want we gaan zonder twijfel weer veel coole dingen meemaken! Het is alleen even de vraag wanneer ik wifi zal hebben.

Aangezien we gaan kamperen is de kans groot dat ik 90% van de tijd in de Aussie bushbush of outback zit. Tussen de kangoeroes, wallaby’s, cassowary’s, spinnen, krokodillen en meer. Maar zonder wifi dus…

Ik zou zeggen: hou mijn blog en Facebookpagina in de gaten en je ziet het vanzelf!

To be continued……

Een gedachte over “Aussie part 2: Ready for take off!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: