Van grote avonturen, tropische stranden & walvissen naar slopen, stof & verfklodders

I’m baaaaaaaaaack!

Na tijden van radiostilte ben ik weer eens in staat om iets te schrijven. Verwijt het me niet – ik had al zo’n vermoeden dat het zou gebeuren. Eerst was daar onze 3-weekse rondreis en direct erna zouden we beginnen om ons thuisfront groots aan te pakken.

Australië 2.0

In een paar woorden kan ik al zeggen dat we wéér de reis van ons leven hadden! Het waren weer 3 weken vol hoogtepunten en eerlijk gezegd had ik het daar veel te druk en veel te leuk om te schrijven. Ik was meer bezig met genieten en vakantievieren (duh).

En wanneer je bedenkt dat we misschien 3 keer in 3 weken wifi hadden, vind je het waarschijnlijk ook niet zo gek. Geregeld kampeerden we in gebieden waar niet eens beschaving of mobiele ontvangst was, laat staan wifi. Het was echt even lekker back to basics, en toegegeven: even afkicken van alle social media, internet en m’n telefoon was heerlijk.

Drie weken, vele avonturen en kilometers verder (we reden meer dan 3.000 kilometers met ons campertje), ben ik weer back in Nederland. En nee, ik wilde alweer niet naar huis. Rara, hoe kan dat toch…

Ondanks dat volgens de locals het voorjaar nét begon, hebben we heerlijke temperaturen gehad. Iedere dag zonnig, met temperaturen tussen 23 en 30 graden, dat vind ik nou echt ideaal. Lekker warm – maar niet té warm. Je snapt wat ik bedoel.

Er volgen nog een hele hoop blogs met onze ervaringen en meer, maar toch wil ik deze absolute hoogtepunten alvast met je delen:

  • Chillen en zwemmen op (wat mij betreft) het mooiste strand van Australië, namelijk de Whitsundays
  • Crossen met een 4WD op de zandwegen en het strand van Fraser Island
  • Een vlucht maken over Fraser Island, opstijgen en landen vanaf het strand en walvissen vanuit het vliegtuig zien
  • Walvissen in het algemeen! We zaten in het perfecte seizoen om walvissen te kunnen zien. We hadden superveel geluk, want we hebben ze maar liefst 4x in het wild gespot.
  • De zonsopkomst zien op het strand en omringd worden door wilde kangoeroes en wallaby‘s! #bucketlist
  • Ons huisje op wielen, oftewel onze camper!

Verbouwen

Wanneer je ook nog besluit om meteen na terugkomst te beginnen met verbouwen, slokt dat bijna al je tijd en energie op. Dat is dus de andere reden waarom ik nauwelijks ergens aan toe kom. De afgelopen anderhalve week stond overdag in het teken van werken en in de avond in het teken van verbouwen.

Lekker druk, en echt tijd om van onze jetlag af te komen, hadden we niet. Het goede nieuws is wel dat we al een heel eind op weg zijn om ons huis een hele nieuwe en frisse nieuwe look te geven 😉

Voor nu moet ik weer even door met klussen… To be continued…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: