Cape Hillsborough National Park

Soms kom je op reis plekken tegen waar je eigenlijk helemaal niet meer weg wilt. Voor mij was Cape Hillsborough National Park in Australië zo´n plek, gelegen net ten zuiden van Mackay, aan de kust in Queensland. Even geen drukke wegen en grote steden, even weg van de drukte en ontspannen op een supermooie camping in een afgelegen gebied.

Cape Hillsborough Nature Tourist Park

In dit gebied zijn geen vrije kampeerplekken in de nabije omgeving, dus wij kozen ervoor om een nachtje te slapen op camping Cape Hillsborough Nature Tourist Park. Deze camping ligt op een kleine doodlopende weg middenin het nationaal park en een groot voordeel: de camping ligt direct aan het strand. Wij hadden op dat moment ook geluk dat het helemaal niet druk op de camping was, waardoor we zelf een plekje konden kiezen om onze camper te zetten. Natuurlijk gingen we voor een plekje direct aan het strand, zo gaaf!

Camping at the beach
Kamperen aan het strand!

De ligging van de camping is echt perfect, verder is het een vrij eenvoudige maar prima camping met een leuk zwembad. Daar hebben we ook dankbaar gebruik van gemaakt, omdat de zee soms nogal riskant is in Queensland. De camping en de omgeving bevielen ons zó goed, dat we besloten om nog wat langer te blijven en een extra nacht te boeken (even ontspannen en bijkomen is niet zo verkeerd na dagen on the road).

Kangoeroes en wallaby’s

Het nationaal park staat erom bekend dat er veel kangoeroes en wallaby’s leven. In de vroege ochtend, als het nog lekker koel is, zijn de beestjes op het strand te vinden en kun je ze van erg dichtbij zien. Dat wilden we natuurlijk graag meemaken, dus stonden we erg vroeg (half 6) naast ons bed om het spektakel te zien. En jawel hoor, op het strand zaten zeker 20 kangoeroes en wallaby’s die ons nieuwsgierig en ontspannen van een afstandje bekeken. Met enig geduld waren ze ook goed op de foto te krijgen, wat een heel mooi was samen met de opkomende zon!

Kangaroos at Cape Hillsborough National Park
Kangoeroes op het strand

Zodra het later en warmer werd, verspreidden de kangoeroes en wallaby’s zich in de bossen van het nationaal park. Omdat de camping ook middenin het bosrijke gebied ligt, kwam het vaak voor dat de kangoeroes nog op de camping rondhingen. In de avonduren, na zonsondergang werden de beestjes weer actief en hopten ze vrolijk rond op de camping. Erg schattig! Ik heb nog nooit zo vaak een rondje willen lopen op de camping. Het liefst had ik er eentje mee naar huis genomen 😉

Wat te doen in het Cape Hillsborough National Park?

  • Op 1 staan natuurlijk de kangoeroes en wallaby’s! Sta vroeg op (met zonsopkomst) om deze schattige dieren op het strand te bewonderen
  • In het park zijn meerdere mooie looproutes aangelegd. Ga één van de 4 hikes doen. En als je echt veel tijd hebt loop je ze gewoon allemaal.
  • Bekijk het nationaal park vanaf een opstapje: de Andrews Point lookout
  • Ga een middagje vissen vanaf het strand. In de campingwinkel zijn alle spullen te vinden die je nodig hebt.
  • Kom gewoon even tot rust: geniet van een dagje relaxen aan het strand of zwembad, en wees niet verbaasd als er een kangoeroe voorbij hopt
Swimming Pool Cape Hillsborough National Park
Ontspannen bij het zwembad 🙂

Let op!

Het is niet voor niets een nationaal park: in de nabije omgeving van de camping en het park is verder niets qua beschaving. Geen dorpen, winkels, supermarkten of bars. Het hoognodige kun je bij de (kleine) campingwinkel kopen.

Om in de avond te kunnen eten, moet je echt zelfvoorzienend zijn. De camping heeft geen restaurant waar je ’s avonds uitgebreid kunt eten, er is alleen lunchkaart tot in de namiddag. Dus wil je in dit park overnachten, zorg er dan in ieder geval voor dat je genoeg eten bij je hebt 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: