Bestemmingen

“TO TRAVEL IS TO LIVE”

Een erg interessant gezegde, waar ik me ook erg bij aangesproken voel. Reizen gaat bij mij verder dan een hobby, door te reizen voel ik me blij en levendig. Een andere cultuur ontdekken, nieuwe plaatsen zien en roadtrips maken: ik krijg er energie van! Dat hoeven geen verre, tropische bestemmingen te zijn, dat kan ook binnen Nederland zijn. Maar het gevoel van reizen, even uit je dagelijkse routine stappen, geeft mij een gelukkig gevoel!

BESTEMMINGEN

Ik heb niet als doel heb om zoveel mogelijk verschillende bestemmingen te bezoeken om het maar afgevinkt te hebben. Uit onderstaande lijst blijkt ook dat ik nog niet eens zoveel bestemmingen gezien heb. Ik ben meer het type reiziger dat meer van een land wil zien zodra het me goed bevalt. Zo ben ik in veel landen vaker dan eens geweest, simpelweg omdat ik er geen genoeg van kon krijgen en meer wilde zien!

Klik op het land voor een overzicht van blogs per land!

Australië
Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. De mensen, de steden, het klimaat, de dierenwereld, de natuur en de manier van leven. What’s not to like?!

Denemarken
Een citytrip naar Kopenhagen kan ik iedereen aanraden. Het compacte stadscentrum is een mengelmoes van cultuur, historie en natuur. Tel daarbij de prachtige ligging aan zee en heerlijk eten op en je hebt een mega geslaagde citytrip!

Duitsland
Vlakbij en toch zo anders. Zelfs bestemmingen dichtbij huis kunnen je verbazen. Duitsland heeft veel te bieden: steden als Keulen, Düsseldorf en Hamburg zijn zeker de moeite waard, maar denk ook eens aan culturele uitjes (oktoberfeesten & kerstmarkten!). Berlijn staat zeker nog op mijn wishlist!

Frankrijk
Een veelzijdige bestemming voor jong en oud. Frankrijk heeft voor iedereen wat wils; of je nu geïnteresseerd bent in een kampeervakantie in de natuur, Disneyland wilt bezoeken, de highlights van Parijs wilt ontdekken of de jachten in Saint-Tropez wilt bewonderen. Vive le France!

Monaco
Een piepklein staatje, geheel omgeven door Frankrijk. Maar vergis je niet: Monaco heeft veel te bieden. Absoluut eens een bezoekje waard.

Nieuw-Zeeland
Nog zo’n topper. Een prachtig land aan de andere kant van de wereld. Een land van uitersten, 4 seizoenen in één dag, een land met bergen en dalen, vulkanen, meren en gletsjers. Ik houd ervan!

Noorwegen
Het land trok mij in eerste instantie niet zo, maar wat had ik het mis. Noorwegen is een prachtig land met schitterende natuur in de vorm van nationale parken, fjorden en het noorderlicht!

Spanje
Bij Spanje denk ik aan aangename temperaturen, sfeervolle pleinen, mooie steden als Barcelona, Madrid en Valencia, lange stranden, tapas, sangria én mooie eilanden. Mijn persoonlijke favoriet is daarbij Mallorca, het eiland dat ik inmiddels wel op mijn duimpje ken. Ik verbleef er een aantal maanden tijdens mijn studie.

Deze pagina wordt steeds uitgebreid zodra er nieuwe bestemmingen toegevoegd worden.

WordPress.com.

Omhoog ↑